Hier ben je:

Dalton vmbo, tl havo en lwoo

Het Hogeland College in Wehe-den Hoorn is een school met ruim 180 leerlingen. Dat maakt dat er veel persoonlijke aandacht is voor elke leerling binnen een heldere structuur. Alle leerlingen met een vmbo- en tl havo-advies zijn er welkom.
In de verschillende leerwegen die wij aanbieden is er ruimte voor ieders talenten. Wij hanteren het motto: ‘Eruit halen wat er in zit’. Dat betekent voldoende uitdaging in de lessen en veel leren in praktijksituaties. 

Dalton: zelfstandigheid, samenwerken en reflecteren
De leerlingen krijgen les volgens het daltonprincipe. In een heldere structuur en onder begeleiding van docenten leren ze zelfstandig te werken en krijgen ze steeds meer verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd is er veel aandacht voor samenwerken en reflectie. Zo bereiden wij onze leerlingen goed voor op het vervolgonderwijs en een beroepskeuze. Zelfstandigheid, samenwerken, reflecteren en omgaan met vrije keuzes zijn dan erg belangrijk. De leerlingen krijgen voor elk vak daltontaken. Onder andere tijdens de daltonuren kunnen ze hieraan werken.

Een compacte school met een open karakter
Onze school staat bekend als een open school, waar je als ouder makkelijk even binnenloopt. Opvallend is ook de hechte samenwerking tussen docenten, leerlingen en ouders. Bij de organisatie van vele activiteiten weten ze elkaar snel te vinden. Zo is er de jaarlijkse uitwisseling met een school uit Augustfehn, waarbij docenten, leerlingen en ouders samenwerken.
PrintPagina printen