Hier ben je:

Over ons

Het Hogeland College is een brede scholengemeenschap voor vwo, havo, vmbo en lwoo. De ruim 1350 leerlingen zijn verdeeld over de drie vestigingen in Warffum, Wehe-den Hoorn en Uithuizen. Dat maakt de scholen overzichtelijk en niemand is er anoniem. Bijna iedereen kent elkaar.
Bij alle activiteiten die op Het Hogeland College in gang zijn èn worden gezet, staat voorop dat ze positief bijdragen aan het leren van de leerlingen en aan de kwaliteit van ons onderwijs. Hoe we dat willen doen hebben we neergelegd in onze Visie en kernwaarden.

Een goede en leuke school
Een goede en leuke school gaan heel goed samen. Wij vinden zelfs dat een school goed en leuk moet zijn. Wij denken dat leren pas echt goed gaat als de sfeer ook goed is. Als je je gewaardeerd en gerespecteerd voelt, dan kun je je veel beter concentreren op het leren en scoor je ook beter.

Goede sfeer
We bedoelen daarmee dat leraren en leerlingen op een prettige manier met elkaar omgaan. Natuurlijk zijn onze leerlingen niet altijd lieverdjes en is er wel eens wat, maar meestal wordt er veel gelachen en is de sfeer ontspannen. Het is niet toevallig dat de sfeer onderling zo goed is. Die ontstaat omdat we van elke leerling vragen positief bij te dragen aan de manier waarop we met elkaar omgaan. Net zoals wij dat doen.

En verder..  
Wij leiden op naar een diploma waarmee de leerling verder kan naar een beroepsopleiding of universiteit in een studierichting die de leerling past. Daarbij verwachten we van de leerling natuurlijk ook inzet en motivatie om het maximale uit zijn of haar talent te halen.

 
PrintPagina printen