Hier ben je:

Finale Voorleeswedstrijd Read2me voor brugklassers op Het Hogeland College

18 februari 2016
Op initiatief van Ronald Vos, onze mediathecaris, vond afgelopen woensdagmiddag op Het Hogeland College de schoolfinale plaats van de Voorleeswedstrijd Read2me voor brugklassers.
In de les Nederlands was in de afgelopen maand al per brugklas een klaswinnaar verkozen. Op deze middag werd bepaald wie namens Het Hogeland College door mag naar de Provinciale finale. De winnaar van de provincie Groningen gaat door naar de landelijke finale.
Jan, Sofie, Iris, Marit, Judith, Ruben en Puck lazen deze middag voor uit boeken van o.a. Carry Slee, Mel Wallis de  Vries. Ze hadden zich goed voorbereid en vermaakten allemaal het publiek (brugklassers, docenten en een enkele ouder) gedurende 5 minuten. De tweekoppige jury werd geholpen door de publieksstem: per finalist lieten de aanwezige leerlingen met een gele (2 punten), blauwe (4 punten) en groene kaart (6 punten) zien hoe zij elke finalist beoordeelden. De jury kwam er na een kort overleg uit: Marit Hoek uit Usquert werd uitgeroepen tot schoolkampioen Voorlezen. Zij kreeg een boekenbon van de jury. De jury was enthousiast over het niveau van de leerlingen.
De tweede plaats werd gedeeld door Jan Slump uit Warffum en Sofie Dijkstra uit Uithuizermeeden

Klik hier voor de foto's! 

PrintPagina printen