Hier ben je:

Muziekavond HHC Warffum: burlesk en barstend van het talent

17 maart 2016
Voor de vijftiende keer organiseerden docenten Harold van Hees en Cobi Klok samen de HHC Warffum muziekavond.
“HHC maakt me ziek, zul je bedoelen!” Grapt één van de nurkse, nimmer tevreden mannetjes in de openingsact van de groots opgezette muziekavond van HHC Warffum, als reactie op de frase “HHC maakt muziek.” Deze sneer maakt deel uit van de sketch waarin personeelsleden The Muppetshow neerzetten volgens het script van wiskundedocent en multitalent Herman Hofstede en betreft het obligate sarcasme waarop de hoogbejaarde heren Statler en Waldorf (gespeeld door de docenten Peter Roffel en Funne Veugen) patent lijken te hebben. Burlesk was daarmee de toonzetting, maar de muzikale optredens van de leerlingen en het personeel bleken vervolgens de positieve pendant van theatraal.

Voor de vijftiende keer organiseerden docenten Harold van Hees en Cobi Klok samen deze muziekavond. Anne van den Hul en Areke van der Sluis, die bergen werk heeft verzet, organiseerden deze editie opnieuw met hen. Charismatische spreekstalmeesters waren de in nette smokings gehesen Edgar Pelupessy en Jelmer Tersteeg, die spontane interactie met het veelkoppige publiek in de ‘Op Roakeldais’hal niet schuwden.

Een vast programmaonderdeel van dit traditionele tweejaarlijkse hoogtepunt vormen de brugklaskoortjes. De swingende eersteklassers zongen deze editie de liedjes Don’t Worry van Madcon, Marvin Gaye van Charlie Puth en Meghan Trainor en the Lazy Song van Bruno Mars. Nieuw en verrassend was een enthousiast en krachtig koor van leerlingen, die in het geheim hadden geoefend met hun docenten Jenny Peper en Esther de Boer.

Het illustere drietal eigenzinnige denkers Berend Pietersma, Mila Tukker en Maas van Steenbergen bracht met ‘Da da da’ van Trio een curieuze noot in het programma. De heren onderscheidden zich hiermee op alle fronten van de overige artiesten, die veelal kozen voor ingetogen ballads. Donna van Baal, die begeleid werd door Esmee Hooijer, durfde zich bijvoorbeeld kwetsbaar op te stellen met zo`n ballad.

Het wekt verbazing hoeveel sommige scholieren nog naast hun schoolwerk uit het stro weten te zetten. Roos Helbig beschikt niet alleen over schrijftalent, maar bewees op de vleugel de pittige Wals in A-mineur van Chopin ook goed aan te kunnen. Daarvoor had ze ook al op het podium gestaan met onder meer haar klasge-nootje Marianne Scholte, dat elektrische gitaar speelt, maar vorig jaar al uitblonk tijdens de ‘hinnik hinnik paardenclinic’ tijdens de Creatieve Werkweek.
Een aantal Orpheusachtigen leek een vaste podiumplaats te hebben. Zo bracht Mirte Reker uit Winsum solo het nummer Autumn Leaves van Ed Sheeran, maar trad ze ook op samen met Anouk Wierema en haar klasgenoten van het examenvak muziek. De zusjes Jelien en Rieke Piepers uit Middelstum draafden af en aan, net als de zusjes Fien en Sam Broer. Laatstgenoemden brachten bijvoorbeeld een eigen rocknummer ten gehore en lijken een belofte voor Pinkpop 2019. Alje Zwijghuizen, David van Brakel en Teun Gijzen begeleidden meerdere acts en wisselden hierbij ook nog instrumenten af.

Gedanst werd er daarnaast wederom door de begaafde Luka Edzes, die tijdens de lokaalwissels zo dag en door immer in de statige houding van een primaballerina door de gangen schrijdt. Ilja Fledderman, Sanne Doornbos, Julia Staal en an-dere dansers bleken eveneens met veel verve over het podium te kunnen bewegen.

Het slotakkoord van de leerlingoptredens werd gebracht in de compositie van ‘Gold On The Ceiling’ van The Black Keys, dat uitgevoerd werd door Emma de Vries (zang), Esther Kranenborg (el. piano), Marco Bakker (el. gitaar), Haye de Barbanson (drums), David van Brakel (basgitaar) en Joost Perdok (el. gitaar).
De feestelijke voortzetting van de avond werd muzikaal begeleid door the Flu Fighters: de band van medicijnenstudenten en oud-leerlingen Maaike van der Meulen en Koen Hendriks.

Ingeborg Nienhuis

Klik hier voor de foto's!
 
PrintPagina printen