Hier ben je:

Succesvolle presentatie HHC Uithuizen in Zeehondencentrum Pieterburen

26 mei 2016
Afgelopen woensdag heeft klas 1A van Het Hogeland College uit Uithuizen een succesvolle presentatie over de Eems Dollard gegeven in het Zeehondencentrum in Pieterburen.
De vele bezoekers werden bij de ingang van het zeehondencentrum verwelkomd door de leerlingen en naar de filmzaal begeleid. Na de opening door Renee Hoogland van het centrum was het de beurt aan de 28 ietwat nerveuse TL/Havo leerlingen. Zij vertelden vol trots en enthousiasme wat ze tijdens het project allemaal hadden gedaan en geleerd. Ook de zelfgemaakte informatiefilm over de Eems Dollard en de film over het gehele project werden in de filmzaal vertoond.

Daarna gingen de bezoekers de tentoonstelling van de leerlingen bekijken. In de tentoonstellingsruimte van het zeehondencentrum hadden de leerlingen 8 tafels ingericht met materiaal over het project. Als echte ambassadeurs van de Eems Dollard vertelden de leerlingen bij hun tafel o.a. welke bijzondere vogels in het gebied leven, hoe de vispassage werkt en wat de verschillen zijn tussen de gewone en de grijze zeehond. Om half 3 verzamelde men zich weer in de filmzaal waar directeur Rolf Bouwman van AG Ems-Nederland en Roelf de Vries en Peter Ruijgrok van het Groninger Landschap samen het informatiebord over het gebied onthulden. Dit door de HHC-ers gemaakte informatiebord over de Eems Dollard wordt de komende maanden tentoongesteld in de wachtruimte van de Borkumlijn en in de Reiderhoeve bij de Punt van Reide.

Ook zal op beide locaties de zelfgemaakte film van het gebied vertoond worden. Tot slot kregen de leerlingen van Renee Hoogland, docent Evelien van den Bos en mentor Frouwke Doornbos een certificaat uitgereikt voor hun succesvolle deelname aan dit project. Het zeehondencentrum Pieterburen, de docenten en leerlingen van Het Hogeland College Uithuizen kijken vol trots terug op dit bijzondere en vooral ook zeer geslaagd project. De leerlingen beseffen nu hoe bijzonder het gebied achter de dijk is en dat men daar voorzichtig mee om moet gaan!

Klik hier voor de foto's!

Bijschrift foto:
De trotse TL/Havo leerlingen (klas 1A) van Het Hogeland College Uithuizen


 
PrintPagina printen