Hier ben je:

Warffum: Verslagen Brugklaskamp

10 oktober 2016
In de week van 12 t/m 15 september zijn de eerstejaars op brugklaskamp geweest. Benieuwd naar de verslagen? Klik dan verder
Verslag brugklaskamp klas B1A en B1B:

Tropische hitte krijgt eersteklassers er niet onder

‘Bam, bam, bam!’ Het geluid van pollepels op pannen echoot hard in de kleine kamers van kampeerboerderij de Hooge Haer in Dwingeloo. ‘Opstaan en naar buiten! Sokken heb je niet nodig, kom op!’ Dat de dienstplicht is afgeschaft is bij docente Simone Palstra nog niet doorgedrongen. Slaperige hoofden rijzen op van de kussens. Dag twee van het brugklaskamp is begonnen.

Al gauw staan de 44 leerlingen van B1A en B1B op het grasveld te springen, strak in het gelid. De hemel is al strakblauw, net als de dag ervoor, toen ze in Warffum op de bus stapten. Na een eerste dag vol activiteiten, van het maken van een klassenvlag tot een avond in het zwembad, en een nacht met weinig slaap komt het bootcamp bij sommigen hard aan.

‘Als het zo gaat, ga ik later niet het leger in’, moppert Thimo (B1A) wanneer hij klaar is. De rest van de dag blijkt niet veel rustiger. Met een vossenjacht door Dwingeloo, kanoën en een gps-tocht zijn de leerlingen die dag wel zoet. Mentoren en tutoren slepen met zonnebrand en jerrycans met water - het slechtweerplan is dan allang de prullenbak in.

Niet alles verloopt vlekkeloos: zowel bij de eerste als de tweede ronde blijkt een doktersbezoek noodzakelijk. Ook is het de vraag of de macaroni op de eerste avond die naam wel verdient - de leerlingen hebben het al gauw omgedoopt tot ‘plakkeroni’. Maar de enorme pannen met patat op avond twee maken veel goed.
 
Op de terugreis is het rustig in de bus. Leerlingen praten wat na over het kamp. Hier en daar zit een B1A’er naast B1B. De tutoren ruimen ondertussen alles op in Dwingeloo - de pannen en pollepels klaar voor de tweede groep.

Verslag brugklaskamp klas B1C, B1D en B1E:

Schitterend weer, een goede sfeer. Veel activiteiten en enthousiasme tijden she ttweede brugklaskamp van de locatie Warffum. De klassen B1C, B1D en B1E verbleven op woensdag 14 en donderdag 15 september in Dwingeloo om elkaar beter te leren kennen. Onder leiding van mentoren, tutoren en enkele vakdocenten werd een uiteenlopend programma gevolgd. Leerlingen ontwierpen een eigen T-shirt, namen dele aan vershcillende teamspellen in het bos, brachten hun mentor droog naar de overkant van het zwambad en wierpen vervolgende de coordinator erin! 

Op de tweede dag werden in het centrum van Dwingeloo verschillende spellen gespeeld. 's Middags volgde elke klas een spellencircuit: kanoën in de Dwingelervaart, een GPS-tocht in het dorp en een fotospeurtocht op de fiets. Moe en afgemat keerden de leerlingen terug naar de Hooge Haer, de verblijfaccommodatie. Na een patatje en het schoonmaken van de kamers stapten de leerlingen in de bus. Rond 19.45 uur was iedereen weer terug in Warffum. 

De tutoren
Van maandag tot en met de donderdag waren er 15 tutoren aanwezig om ondersteuning te bieden en de klassen te begeleiden. Gestoken in door hen zelf ontworpen kleding waren zij organisatorisch het middelpunt van het kennismakingskamp. Zij hebben zich buitengewoon enthousiast en op een goede manier ingezet. Waarlijk toppers! 

Klik hier voor de bijbehorende beelden van het kamp van B1C, B1D en B1E: 
https://www.youtube.com/watch?v=kGsXOes3MXw


 
PrintPagina printen