Hier ben je:

Warffum: Drone workshop

24 november 2016
Op zaterdag 12 november werden er 23 leerlingen uit de onderbouw opgehaald met een speciale bus om naar de Grote Markt te Groningen te gaan. Daar stond in het kader van het -Lets Gro- festival een grote tent met daarin allerlei nieuwe technologieŽn.
De leerlingen van onze school stortten zich direct op al deze nieuwe gadgets. Geen enkele angst te bespeuren, maar direct enthousiasme richting deze gadgets, zoals Lego mindstorms, scratch, programmeren, 3D-brillen en ook een operatierobot.
 
Na dit losse ontdekuurtje gingen ze na een korte uitleg aan de slag met de drones. Soldeerbouten en tin bedienen, instructieboekjes lezen, samenwerken, doorzetten, technisch inzicht testenÖAllerlei vaardigheden moesten uit de kast komen, maar dit deden ze heel geduldig en met wat hulp van de experts (o.a. een vader die mee was) gingen er na bijna vijf uur bouwen een aantal drones echt
de lucht in!
 
Ze kregen een lunch aangeboden om de energiehuishouding op peil te houden. Er was geen enkele wanklacht van de leerlingen dat het te lang duurde, saai was of dat ze geen zin meer hadden.
Was mijn les maar elke dag zo: een en al aandacht en intrinsieke motivatie.
Meer fotoís:

http://iturnit.com/2016/11/17/fotos-your-future-to-tech/ 
 
PrintPagina printen