Hier ben je:

Leerlingen van het Hogeland College fit dankzij B-Fit

29 mei 2017
De afgelopen 1,5 jaar is hard gewerkt om van het Hogeland College een B-Fit school te maken. B-Fit is een initiatief van Huis voor de Sport Groningen, Sportvereniging Uithuizen (SVU) en het Hogeland College.
De leerlingen hebben kennis kunnen maken met verschillende sporten doormiddel van clinics van plaatselijke sportverenigingen. Zo kregen de leerlingen Pencak Silat en freerunning, maar ook bekendere sporten als tennis, handbal, hardlopen en fitness.

Hiernaast zijn de eerste stappen gezet om van de schoolkantine een Gezonde kantine te maken. Zo is er een watertappunt geplaatst om het water drinken te stimuleren, wordt het drinken van frisdrank ontmoedigd en worden er veel meer gezonde producten aangeboden.

Ook is er tijdens de lessen extra aandacht voor gezonde voeding en een gezonde leefstijl en geven de docenten zelf het goede voorbeeld door gebruik te maken van fitness voor docenten.

Tot slot zijn er de afgelopen weken nieuwe materialen, lacrosse en krachtapparatuur, binnengekomen om ook tijdens de lessen LO een breder en vernieuwend aanbod te creŽren.
PrintPagina printen