Hier ben je:

Uithuizen: In actie voor Zeehondencentrum Pieterburen

12 juni 2017
Leerlingen van klas 1A van het HHC in Uithuizen zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met een actie voor Zeehondencentrum Pieterburen.
Naar aanleiding van het onderwerp afval en de gevaren hiervan voor dieren, dat tijdens de biologielessen besproken werd, kwamen de HHC-ers spontaan op het idee om iets voor de zeehonden in Pieterburen te doen. Zeehonden raken steeds vaker verstrikt in afval en worden dan gewond naar het zeehondencentrum gebracht. Reden genoeg voor de leerlingen om daar wat aan te doen!

De leerlingen gingen in groepjes in diverse dorpen lege statiegeldflessen en oude handdoeken inzamelen. De handdoeken worden gebruikt voor het verzorgen van de zeehonden. Ook werd er een pannenkoekendag georganiseerd door de enthousiaste leerlingen. In het “kooklokaal” van school werden honderden pannenkoeken door de leerlingen gebakken en daarna verkocht aan medeleerlingen en docenten. In totaal hebben de HHC-ers met hun actie maar liefst 210 euro opgehaald!

Op vrijdag 2 juni ging de hele klas met enkele ouders naar Pieterburen om vol trots het ingezamelde geld en de handdoeken te overhandigen. Als dank voor hun geweldige prestatie kregen de leerlingen o.a. een uitgebreide rondleiding achter de schermen en konden ze virtueel zwemmen met zeehonden. Ook werd zeehond Sjef door de hele klas geadopteerd. Deze zeehond van maar 10 dagen oud was enkele dagen voor t bezoek van de HHC-ers achter Uithuizermeeden bij de dijk gevonden.

Aan het einde van deze leerzame en gezellige ochtend gingen de enthousiaste pubers met een mooie nieuwe herinnering huiswaarts.
PrintPagina printen