Hier ben je:

EHBO- en reanimatiediploma voor 50 leerlingen HHC Warffum

17 juli 2017
Er zijn geen lessen meer en de toetsweek is voorbij. Nog enkele sportdagen en het is vakantie, maar niet voor 50 leerlingen van HHC Warffum.

Waar andere leerlingen in gedachten al op het strand liggen, hebben zij zich vrijwillig opgegeven voor het volgen van een EHBO- en reanimatiecursus van het Rode Kruis, georganiseerd in samenwerking met Het Hogeland College Warffum.

Na de E-learning van vrijdag 7 juli volgen de leerlingen vandaag de praktijkcursus. Leerlingen leren hoe zij een volwassen persoon moeten reanimeren, hoe een AED te gebruiken en te handelen bij veel voorkomende ongelukken, zoals brandwonden, verstikking en verstuiking.

Met het aanbieden van deze cursus wil de school haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. “ Dat het aantal aanmeldingen de verwachtingen ruim overschrijdt, betekent dat er in een behoefte wordt voorzien” , aldus Peter Kamminga, de organisator namens de school.

“Leerlingen willen voorbereid zijn op noodsituaties, zijn leergierig of vinden het belangrijk om competent te zijn vanwege de bijbaan die ze hebben, in vakantieparken, zwembaden en het begeleiden van kleine kinderen. Het is fantastisch te zien dat de leerlingen deelnemen van klas 2 tot en met eindexamenleerlingen die de dag na hun diploma-uitreiking weer terugkomen voor een tweede diploma!"

PrintPagina printen