Hier ben je:

Warffum: Expeditie Robersum

29 september 2017
Dit jaar ging voor het eerst Expeditie Robersum van start: een brugklaskamp vol strijd en uitdagingen om het beste uit de leerling te halen.

Het kamp startte al in de eerste schoolweken. De klassen kregen voorafgaand aan het kamp opdrachten van mentoren, tutoren en docenten waarmee ze munten of doppen (punten) konden verdienen. Wanneer een opdracht goed was volbracht, verdiende de klas een munt en/of een individuele leerling doppen.

Na een duidelijke instructie door de tutoren vertrok op maandag- en donderdagmorgen een lange stoet leerlingen, met kleurige petten op het hoofd of aan het stuur, richting Lauwersmeergebied. In Leens stonden verschillende activiteiten op het programma en vond de eerste ravitaillering plaats. 
Dit jaar verbleven de brugklassen in de groepsaccommodatie Robersum, gelegen aan de rand van het Nationaal Park Lauwersmeer in de Panserpolder.

Onder leiding van mentoren, tutoren en enkele vakdocenten werd een afwisselend en zeer onderhoudend programma gevolgd. Zo werd het douanespel en levend stratego gespeeld, vond ís avonds een vossenjacht plaats in het vissersdorpje Zoutkamp, werden op een strandje bij het Lauwersmeer vlotten en katapulten gemaakt en tijdens het lasergamen werd het Ballastplaatbos onveilig gemaakt door martiaal uitgedoste leerlingen.

Het intensieve programma van Expeditie Robersum vereiste voedzame maaltijden zoals op de eerste dag een Mexicaans wrap klaargemaakt door de tutoren en op de tweede dag een stevig ontbijt en ís middags patat met een snack. Op de terugtocht kon tijdens een tussenstop in Wehe genoten worden van een broodje knakworst.

De bekendmaking van het beste kamp en de doppenkoning(in) volgt nog.

Klik hier voor de film!

PrintPagina printen