Hier ben je:

De Hogeland Experience

17 november 2017
Wat gebeurde er tijdens de laatste oorlogsdagen in het huis van Van Hemeren? Hoe ontwerp je een 3D-object dat je kunt laten printen?
Hoe bouw je een zonneauto? Hoe onderzoek je wangslijm? Hoe maak je een Real English Vlog? Hoe studeer je een pittige dans in? Hoe werk je sportief het beste samen? 

In totaal 9 uitdagingen die tijdens de Hogeland Experience op het Hogeland College in Warffum werden aangegaan door uitgenodigde basisschoolleerlingen. Zij gingen actief met deze vragen aan de slag onder leiding van docenten en leerling-assistenten.
 
Voor het eerst organiseerde het HHC de Hogeland Experience en aan de reacties nadien te merken viel het in de smaak. 225 nieuwsgierige leerlingen uit groep acht van zoín 30 basisscholen in Noord-Groningen hadden zich ingeschreven om een middag lang te ervaren hoe een middelbare school werkt en in het bijzonder welke lesactiviteiten op Het Hogeland College worden aangeboden.
 
Nadat de leerlingen door vijf Experience Expres-bussen vanuit alle windrichtingen naar Warffum waren gebracht of op eigen gelegenheid waren gekomen, werden ze gastvrij ontvangen door de tutoren van de brugklas. En na een kort welkomstwoord gingen leerlingen onder begeleiding van de tutoren naar de verschillende lokalen en werkpleinen om daar aan de slag te gaan met een van de negen keuzepakketten die ze vooraf hadden opgegeven.
 
Na drie uitdagende Experiences en een korte presentatie door tutoren over onze school gingen leerlingen met een schat aan ervaringen rond 16.45 uur weer naar de bussen. Tot slot een groot compliment voor alle deelnemende leerlingen die met veel energie en heel veel enthousiasme de uitdagingen zijn aangegaan. Het was daardoor ook voor de school een geweldige Experience!  
 
PrintPagina printen