Hier ben je:

Geweldig resultaat na de Nacht van Serious Request

22 december 2017
Maar liefst 11.000 euro was het eindbedrag van de actie van Het Hogeland College in Warffum voor Serious Request! Meer dan 320 leerlingen en medewerkers hebben originele en aantrekkelijke ideeŽn bedacht om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Vanaf donderdagavond 21 december 19.00 uur tot vrijdagochtend 22 december 8.30 uur was er zelfs een Nacht voor Serious Request in het schoolgebouw in Warffum een eigen glazen huis!
Een aantrekkelijk programma
Van 18 tot en met 22 december vonden er in en rondom Het Hogeland College in Warffum verschillende activiteiten plaats om geld op te halen voor het Rode Kruis. Tijdens de Nacht voor Serious Request waren in het glazen huis in de entreehal in Warffum de hele nacht djís aanwezig. Mensen die plaatjes wilden aanvragen, opdrachten hadden en of geld wilden doneren konden zich bij hen melden. Verder waren er aantrekkelijke activiteiten bedacht om zoveel mogelijk geld op te halen, zoals een volleybaltoernooi, een filmroom, gamerooms, een karaokebar, lasergame wedstrijden, paintballen met docenten als doel, een spokentocht, challenges, een pubquiz en nog veel meer. Er waren ook activiteiten die zonder betaling gedaan konden worden, zoals het spelletjeslokaal, tafelvoetbal en natuurlijk dansen op de muziek die de eigen Hogelandster djís onafgebroken draaiden om de nacht vol te houden. Om 7.00 uur was er een gezamenlijk ontbijt, waarna verschillende prijsuitreikingen plaatsvonden en het eindbedrag bekend werd gemaakt.
De actie was mede een succes dankzij de sponsoring door verschillende regionale bedrijven zoals Bakkerij Bouwman, Drukkerij Sikkema, SPAR Dekkers, Hotel Ekamper, Slagerij Teerling, Bakkerij Peters en Syplon.
 
Serious Request
Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van radiozender 3FM, waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Dit jaar wordt geld ingezameld om ouders en kinderen te herenigen die door een ramp of conflict hun familieleden kwijt zijn geraakt. Het glazen huis met de djís van 3FM staat dit jaar in Apeldoorn. De drie djís worden zes dagen in het glazen huis opgesloten en eten gedurende die tijd niet. Ze draaien dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers voor luisteraars. Er worden bekende Nederlanders ingezet en er worden dingen geveild.
 
Zie ook: https://www.facebook.com/hhcseriousrequest2017/
De actiesite van Serious Request: https://kominactie.3fm.nl/actie/de-nacht-van-serious-request.
 
PrintPagina printen