Hier ben je:

Lustrum Het Hogeland College feestelijk van start

11 januari 2018
Het Hogeland College bestaat 150 jaar en dit jubileum werd op 8 januari op bijzondere wijze ingeluid.
In 1868 kwam in Warffum de voorloper van Het Hogeland College (HHC) tot stand, de eerste Rijks Hogere Burgerschool op het platteland. Mede dankzij de vasthoudendheid van de toenmalige wethouder Cornelis Reinders, landbouwer op boerderij Groot Zeewijk, werd deze nieuwe vorm van middelbaar onderwijs ook in Warffum opgericht. Op 6 oktober 1868 kregen de eerste 32 leerlingen les van zeven docenten op de Rijks Hogere Burgerschool te Warffum.
 
In 150 jaar is het HHC uitgegroeid tot een school met ruim 1300 leerlingen voor vmbo, havo en vwo op drie vestigingen. Het startsein voor het vieren van deze bijzondere mijlpaal begon met het nieuwjaarsontbijt in Warffum, geopend door rector Wolbert van Wageningen. Leerlingen deden vervolgens een sketch waarbij alle stereotype docenten voorbij kwamen. Om het lustrum hierna officieel te openen, leek Cornelis Reinders uit de dood herrezen te zijn. Conrector Karel Vlak wist iedereen met schmink en pruik mee te nemen in het levensverhaal van deze bijzondere landbouwer. Daarna viel het doek en werd het officiŽle lustrumlogo onthuld.

īs Middags werd met de leerlingen het lustrum net zo feestelijk ingeluid. In Wehe-den-Hoorn werd een pubquiz gepresenteerd door Jantal Chanzen en Barlo Cotshard (docenten Sigrid Voogel en Marten van der Helm) en in Uithuizen luidde Burdy het feest in. In de kantine werd door leerlingen en het personeel flink gedanst en een recordpoging gedaan voor de langste polonaise. Na de officiŽle opening kregen alle leerlingen een bidon met het lustrumlogo en de planning van alle feestelijke activiteiten rondom dit lustrum.
Voor oud-leerlingen en (oud-)personeel van havo/vwo wordt op 6 oktober 2018 een reŁnie in Warffum georganiseerd, de dag dat 150 jaar geleden de eerste lesdag begon. Op de vmbo-vestigingen wordt op 13 december een reŁnie en een kerstmarkt georganiseerd.
 
Het 30e lustrum en 150-jarige bestaan van Het Hogeland College, wordt tot en met juli 2019 uitgebreid gevierd met onder andere een sportfestijn, een symposium, een theaterfestival, een week van het talent en de reŁnie. Kortom, een lustrum met ruimte voor creativiteit en talent van de leerlingen.
  
Verdere informatie over het lustrum en de reŁnie is binnenkort op de website www.hhc150.nl te vinden.
 
 
PrintPagina printen