Hier ben je:

Uithuizen: 3T1 ontmoet Jane Goodall

28 mei 2018
Afgelopen donderdag hebben leerlingen uit klas 3TL/H in samenwerking met Renee Hoogland van het Zeehondencentrum Pieterburen, hun Roots & Shoots project gepresenteerd aan de bekende Britse primatoloog, etholoog en antropoloog Dr. Jane Goodall in de Hogeschool van Amsterdam.
Naast een stand op de informatiemarkt, waar er gesproken werd met Jane Goodall en diverse an-dere belangstellenden, hebben de HHC-ers hun project in het Engels gepresenteerd voor een volle zaal biologen en studenten. Voor de leerlingen een fantastische uitdaging en een onvergetelijke ervaring!

Dr. Jane Goodall is wereldwijd bekend geworden door haar baanbrekend onderzoek naar chimpan-sees. Ze is tevens oprichter van het Jane Goodall Instituut en de bedenker van het Roots & Shoots programma, waar de leerlingen van het HHC twee jaar geleden aan mee hebben gedaan in samenwerking met het Zeehondencentrum Pieterburen. De leerlingen van het HHC hebben destijds o.a. een informatiebord en een informatiefilm gemaakt over de Dollard en haar bijzondere bewo-ners, waaronder de zeehond. Jane Goodall was zeer onder de indruk van het enthousiasme van de HHC-ers en hun project voor behoud van de schoonheid van de Waddenzee en de Dollard in het bijzonder. Een groot compliment voor de leerlingen en hun begeleiders, die vol trots en met veel positieve energie huiswaarts keerden. Op vrijdag-avond was er ook een item in het Jeugdjournaal. Dit is terug te zien op uitzendinggemist.
PrintPagina printen