Hier ben je:

Warffum: Leerlingen uitgenodigd voor conferentie Eems-Dollard 2050

20 september 2018
Vrijdag 14 september bezochten vier leerlingen van Het Hogeland College Warffum de conferentie Eems-Dollard 2050 in het kader van hun aardrijkskunde project.
Vorig schooljaar hebben wij (Emma de Haas, Myrna Kooij, Eline Meijer en Marianne Scholte uit vwo 6) een aardrijkskunde project gedaan over de Eems-Dollard. Via dit project zijn we in contact gekomen met Provincie Groningen en werden wij uitgenodigd om een conferentie bij te wonen, die georganiseerd was vanwege de verslechterde kwaliteit van het water in de Eems-Dollard. In dit water zit te veel slib wat niet goed kan bezinken. Er zijn verschillende pilots gestart om het slib uit het water te halen en nuttig te hergebruiken, bijvoorbeeld als bouwblokken of dijkversteviging.
 
Vrijdag 14 september 2018 vond de conferentie plaats op de Pier van Oterdum, bij Termunten aan de Dollard. Hoewel de conferentie voornamelijk bedoeld was voor mensen die meewerken aan een van de projecten die samen het ‘Eems-Dollard 2050 project’ vormen, mochten wij ook spreken voor deze mensen om over onze opdracht te vertellen. Ook hadden we een eigen statafel op de informatiemarkt.
Wij vonden het een erg bijzondere en leerzame dag en het was leuk om zoiets als dit een keer bij te mogen wonen.
 
PrintPagina printen