Hier ben je:

Overzicht nieuws

27
NOV
Noteer de data alvast in je agenda, er is van alles te beleven!
27
NOV
De afgelopen twee maanden hebben zes jongens uit klas 4 en 1 meisje uit klas 3 gastlessen gevolgd bij de afdeling Automotive en transport aan het Noorderpoortcollege te Groningen.
17
NOV
Wat gebeurde er tijdens de laatste oorlogsdagen in het huis van Van Hemeren? Hoe ontwerp je een 3D-object dat je kunt laten printen?
17
NOV
Woensdag 15 november was er behalve de Hogeland Experience nog meer reuring op het Hogeland College in Warffum.
07
NOV
Gaat uw kind volgend jaar naar de brugklas? Kom dan naar onze algemene informatieavond!
07
NOV
De afgelopen week was de week van de LOB (Loopbaanoriëntatie en -begeleiding), waarin op allerlei gebied aandacht werd besteedt aan dit onderwerp, want LOB is overal!
19
OCT
Meld u nu aan voor de PO-VO middag op woensdag 1 november 2017
19
OCT
De verwachte aankomsttijd in Warffum is 14.00 uur
19
OCT
07
OCT
Zit je in groep 8 en ben je nieuwsgierig naar de nieuwste manier van les krijgen op de middelbare school? Kom dan naar onze Hogeland Experience en schrijf je nu in!
04
OCT
Onder prachtige weersomstandigheden hebben alle derdeklassers afgelopen week hun kennismakingskamp gehad in het Friese Balk.
29
SEP
Dit jaar ging voor het eerst Expeditie Robersum van start: een brugklaskamp vol strijd en uitdagingen om het beste uit de leerling te halen.
28
SEP
De bibliotheek is mede op initiatief van docent Nederlands Ben Begeman en Biblionet vernieuwd!
11
SEP
Ook voor alle medewerkers van onze havo/vwo-vestiging was er Ruimte voor een verbindende start van schooljaar!
07
SEP
Het introductieprogramma begon met een korte plenaire start in de aula.
31
AUG
Voor leerlingen en docenten start het schooljaar weer op maandag 4 september 2017. Vanaf 28 augustus 2017 is de administratie weer bereikbaar.
31
AUG
Aan jullie zomervakantie is een eind gekomen. Op maandag 4 september zijn jullie weer van harte welkom op school.
31
AUG
De leerlingen van Uithuizen worden maandag 4 september a.s. op school verwacht om:
24
JUL
Voorlopig even geen roosters, lessen en proefwerken. Tijd voor ontspanning en enkele weken genieten van de zomer.
17
JUL
Op woensdag 12 en donderdag 13 juli hing de vlag in top bij HHC Warffum: daar vonden de feestelijke diploma-uitreikingen plaats voor havo en vwo.
17
JUL
Er zijn geen lessen meer en de toetsweek is voorbij. Nog enkele sportdagen en het is vakantie, maar niet voor 50 leerlingen van HHC Warffum.
04
JUL
Het Honours Course-programma voor schooljaar 2017-2018 is bekend.
30
JUN
Vandaag zijn de uitslagen van de herexamens bekendgemaakt.
26
JUN
De leerlingen klas 2 uit Uithuizen die de profielmodule ‘Organiseren van een activiteit’ hebben gevolgd hebben deze de afgelopen week afgesloten met de meesterproef.
22
JUN
In de afgelopen maanden hebben zes leerlingen uit B2A de Masterclass Spaans van mw. Willemse gevolgd.
19
JUN
De tevredenheidspeilingen die wij dit schooljaar onder leerlingen en ouders/verzorgers hebben gehouden bieden onze school mooie rapportcijfers!
14
JUN
De eindexamenresultaten van havo en vwo zijn bekend!
14
JUN
De eindexamenresultaten van het vmbo zijn bekend!
14
JUN
De eindexamenresultaten van het vmbo zijn bekend!
12
JUN
Dinsdag 6 juni was al weer de tweede keer dat in Wehe-den Hoorn de kantine werd omgetoverd in een Engels dorp.
12
JUN
Leerlingen van klas 1A zijn afgelopen woensdag op excursie geweest naar Punt van Reide.
12
JUN
Leerlingen van klas 1A van het HHC in Uithuizen zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met een actie voor Zeehondencentrum Pieterburen.
07
JUN
Na een intensieve selectieprocedure, waaraan 30 leerlingen hebben deelgenomen, heeft de benoemingscommissie tutoren 1718, in samenspraak met coördinator en conrector, een achttal nieuwe tutoren benoemd voor havo vwo voor het...
29
MAY
De afgelopen 1,5 jaar is hard gewerkt om van het Hogeland College een B-Fit school te maken. B-Fit is een initiatief van Huis voor de Sport Groningen, Sportvereniging Uithuizen (SVU) en het Hogeland College.
29
MAY
Klimmen bij Wadden-fun, biljartgolf in Pieterburen, kanoën bij de Salamander en fietsen waren enkele ingrediënten van de zeer geslaagde uitwisseling tussen HHC Wehe-den Hoorn en de Oberschule in Augustfehn.
24
MAY
Dinsdagmiddag vond de tweede uitreiking van de Honours Course certificaten plaats.
15
MAY
Yur Oosterhof (2D) en Sanne-Marijn Meerveld (2B) hebben na vele uren en weken werken in de hun vrije tijd vlak voor de meivakantie het Big Junior Event Reconstruction of Deshima succesvol afgerond
10
MAY
Tijdens de module van S&S over duurzame energie heeft klas A4B het jongerenadviesbureau ‘De Groene Hooglander’ opgericht.
14
APR
Afgelopen week zijn de leerlingen van klas 4 van Het Hogeland College (afdeling Uithuizen) voor het mondeling examen Frans afgereisd naar Wallonië (Franstalig België).
12
APR
In het kader van de Honours Course ‘Middeleeuwen ontmaskerd’ is er een excursie naar de Groninger Archieven geweest.
12
APR
De leerlingen van klas 1 zijn vrijdag 7 april op de fiets naar Groningen gegaan voor een stadsexcursie.
05
APR
De vwo+-ers uit B1A gingen op pad naar het Duitse Xanten, waar de oude Romeinse Colonia Ulpia Traiana is gereconstrueerd.
03
APR
In samenwerking met I.Turn.IT biedt het HHC de mogelijkheid om op 26 april gratis mee te gaan naar de grootste techbeurs ter wereld: de Hannover Messe.
30
MAR
De eerste certificaten van de Hogeland Honours Courses zijn uitgereikt aan de groep Videojournalism van docent Ricus Dullaert en de groep Storymapping van docente Aline Hoving.
20
MAR
Vijf van onze leerlingen hebben onze school vertegenwoordigd op het MEP in Groningen.
20
MAR
Al 10 jaar is er intensief contact tussen de Oberschule in Augustfehn en HHC Wehe-den Hoorn.
20
MAR
Vrijdag 17 maart is het project Techniek op de basisschool van start gegaan op basisschool Hoogholtje in Wehe-den Hoorn.
08
MAR
Op woensdag 8 maart 2017 is er een inschrijfmiddag op alle vestigingen van 15.00 - 18.00 uur.
08
MAR
Zaterdag 4 maart hebben Tessa Mesken & Annemein de Bree Hanze Honours College gewonnen.
27
FEB
We zijn geschokt en verslagen door het overlijden van twee leerlingen van Het Hogeland College.
27
FEB
In verband met het overlijden van twee leerlingen van Het Hogeland College zal de ouderspreekavond Uithuizen van dinsdag 28 februari komen te vervallen.
26
FEB
In verband met het overlijden van twee leerlingen van Het Hogeland College zal de voorlichtingsavond van de instroom in HAVO4 van dinsdag 28 februari komen te vervallen.
16
FEB
Vanavond van 19.30 tot 23.00 uur is het nog mogelijk om een kaartje te kopen voor Kunst & Co. Ouders, opa's en oma's en andere vrienden en familie zijn van harte welkom. Prijs: € 2,- per stuk.
14
FEB
Weekje anders leren op Het Hogeland College
09
FEB
Afgelopen week is I.Turn.IT gestart op Het Hogeland College met het geven van de digitale vaardigmodule ‘informatievaardigheden’.
02
FEB
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Open Dagen.
23
JAN
Op donderdagavond 2 februari aanstaande geven alle havo5- en vwo6-leerlingen een presentatie van hun profielwerkstuk. De presentaties beginnen stipt om 19.00 uur. U bent vanaf 18.45 uur van harte welkom!.
20
JAN
De VWO+ leerlingen zijn bezig met het ontwerpen van een nestkast. In de biologieles hebben ze informatie over vogels in onze omgeving gekregen van boswachter Jaap.
13
JAN
Volgend schooljaar naar de brugklas? Of naar havo4? Tijdens onze Open dagen kun je kijken op onze scholen, sfeer proeven, vragen stellen en - als je wilt - alvast een beetje oefenen met een aantal opdrachten.
09
JAN
Vlak voor de kerstvakantie bezocht klas 2 – als alternatief voor de reguliere Bremenreis - onze hoofdstad Amsterdam.
22
DEC
Het Hogeland College is vanaf nu ook te volgen via Facebook
01
DEC
Pilot onderzoek drankgebruik in Sappemeer Deze titel is één van de demonstratieleuzen die Tim, Nick, Annemarie en Tessa tegenkwamen in het gemeentearchief van Sappemeer.
28
NOV
Na twee verplaatsingen was het eindelijk zover: het Halloweenfeest voor de brugklas. Een avond lang Halloween beleven in school, samen met mentoren en tutoren. DJ Thomas Visser, een spooktocht georganiseerd door...
24
NOV
Op zaterdag 12 november werden er 23 leerlingen uit de onderbouw opgehaald met een speciale bus om naar de Grote Markt te Groningen te gaan. Daar stond in het kader van het -Lets Gro- festival een grote tent met daarin...
15
NOV
Op donderdag 10 november stond het HHC Warffum volledig in het teken van de Dag van de Franse taal.
09
NOV
Maandag 7 november hebben Siemen en Christian Mulder, scheidsrechters betaald voetbal, workshops gegeven op het Hogeland College in Uithuizen.
31
OCT
Met trots presenteert de Ouderraad u cabaretière Marina van der Wal, o.a. bekend van TV.
25
OCT
Met Masterclasses voor de vwo-plusleerlingen en Big Junior Events voor de havo- en vwo-leerlingen biedt Het Hogeland College een programma buiten de reguliere lessen om. Leerlingen die het leuk vinden om zich ook in een...
21
OCT
Op de vrijdag voor de herfstvakantie vond het traditionele voetbal toernooi voor klas 1 plaats.
21
OCT
Zeker vijftig drummers in de dop hoorden zaterdagmiddag voor de herfstvakantie in de aula van onze school van Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk hoe je heel goede drummer wordt
14
OCT
De verwachte aankomsttijd in Warffum is 12.00 - 12.30 uur
14
OCT
De verwachte aankomsttijd in Warffum is 12.15 - 12.30 uur
12
OCT
Kom dan naar onze algemene informatie avond voor ouders op 1 november 2016.
12
OCT
Voor de betaling van de ouderbijdrage en de bijdrage voor de ouderraad zijn door ouders/verzorgers eenmalige machtigingen afgegeven.
12
OCT
De verkeersveilig week in september was zeer geslaagd. Alle klassen hebben binnen dit thema een activiteit gehad.
10
OCT
In de week van 12 t/m 15 september zijn de eerstejaars op brugklaskamp geweest. Benieuwd naar de verslagen? Klik dan verder
06
OCT
Van woensdag 28 t/m vrijdag 30 september jl. gingen onze leerlingen van havo 3 naar zeilschool De Ûlepanne in Balk (Fr.).
06
OCT
“mevrouw, kunnen we niet nog één uurtje zeilen?”
26
SEP
In vwo 4 starten we met de leeslijst.
26
SEP
Op 27 en 28 september gaan de eerste klassen gaan naar de theatervoorstelling #onderhuids en de tweede klassen naar de theaterworkshop #Wat doe jij?
13
SEP
In verband met de tropische temperaturen hanteren wij een verkort rooster.
29
AUG
Personeel van treinvervoerder Arriva gaat dinsdagmorgen in staking. Machinisten en conducteurs houden een werkonderbreking tot 09.00 uur. Vragen? Mail naar: hhc@hogeland.nl.
25
AUG
Klik op onderstaande link om naar de kalender te gaan.
25
AUG
Klik op onderstaande link om de brief start schooljaar 2016 - 2017 te lezen
23
AUG
Magister is vanaf dinsdagavond 30 augustus 2016 17.30 uur weer toegankelijk voor leerlingen en ouders.
19
JUL
Voor leerlingen en docenten starten de lessen weer in de week van 29 augustus 2016. Vanaf 22 augustus 2016 is de administratie weer bereikbaar.
11
JUL
Tijdens twee feestelijke bijeenkomsten zijn op woensdagavond 6 juli de havo diploma's uitgereikt en op donderdagavond 7 juli de vwo diploma's.
21
JUN
Ruim 200 leerlingen van middelbare en basis-scholen, van Meppel tot Groningen, hebben hún Beste Beweegspel bedacht.
16
JUN
De eindexamenresultaten van havo en vwo zijn bekend!
16
JUN
De eindexamenresultaten van het vmbo, locatie Wehe-den Hoorn zijn bekend!
16
JUN
De eindexamenresultaten van het vmbo, locatie Uithuizen zijn bekend!
13
JUN
Op dinsdag 7 juni speelden de dramaleerlingen uit H4 en VWO4 in de Blauwe Schuit te Winsum de toneelvoorstelling ’Doetje’.
30
MAY
Het Groninger Forum organiseerde 19 mei een scholierenmiddag over Virtual Reality (VR). Een mooie gelegenheid voor de plusklas B1A om daar eens wat meer over te weten te komen.
30
MAY
Leerlingen van A3A hebben in periode 3 deelgenomen aan een programmeerproject van ING (de bank). Elke vrijdagmiddag hebben leerlingen met hulp van twee programmeurs van ING geprobeerd de basisbeginselen van HTML, CSS en...
26
MAY
Afgelopen woensdag heeft klas 1A van Het Hogeland College uit Uithuizen een succesvolle presentatie over de Eems Dollard gegeven in het Zeehondencentrum in Pieterburen.
20
MAY
Het begint al een beetje een traditie te worden. Kosten nog moeite besparen de vierdeklassers van HHC Uithuizen om een spectaculaire entree te maken voor het jaarlijkse galafeest ter ere van hun laatste schooldag voor het...
19
APR
Afgelopen week zijn de leerlingen van klas 4 van het HHC Uithuizen voor het mondeling examen Frans afgereisd naar Wallonië (Franstalig België) om daar als afsluiting van het onderdeel spreekvaardigheid een aantal echte...
14
APR
Klas 1b en 1b2c zijn voor een kort uitstapje naar onze uitwisselingsschool in Augustfehn geweest.
14
APR
De Landendagen stonden dit jaar in het teken van China.
04
APR
De afgelopen week hebben de daltonvestigingen van Het Hogeland College (Wehe-den Hoorn en Uithuizen) bezoek gehad van het daltonvisitatieteam.
04
APR
Woensdag 30 maart deed Marit Hoek mee in de tweede ronde van de voorlees-wedstrijd Read2me.
21
MAR
Maandagochtend 14 maart vertrok om half zeven de dubbeldekker met een kleine tachtig leerlingen en de voltallige sectie geschiedenis naar het Binnenhof in Den Haag.
17
MAR
Voor de vijftiende keer organiseerden docenten Harold van Hees en Cobi Klok samen de HHC Warffum muziekavond.
16
MAR
Woensdag 10 maart werd er alweer voor de vijfde keer een wintersportreisje naar Bottrop georganiseerd.
16
MAR
Donderdag 10 maart hebben Maureen Sijbolts, Josien Binnenma, Else Veen-stra en Nienke van Dam, meegedaan aan de finale van het NK-ploegenachtervolging voor scholen.
14
MAR
Het begint een goede gewoonte te worden: Leerlingen van Het Hogeland College Uithuizen die tijdens de Nationale Vrijwilligers dagen (NL DOET) afreizen naar Schiermonnikoog om daar Natuurmonumenten te helpen het strand schoon...
24
FEB
Op woensdag 9 maart 2016 is er een inschrijfmiddag op alle vestigingen van 15.00 tot 18.00 uur. Wij vinden het erg leuk als jij en je ouder(s) persoonlijk komen inschrijven. Je kunt ook alvast het aanmeldingsfomulier...
18
FEB
Op initiatief van Ronald Vos, onze mediathecaris, vond afgelopen woensdagmiddag op Het Hogeland College de schoolfinale plaats van de Voorleeswedstrijd Read2me voor brugklassers.
18
FEB
Vrijdag 12 februari vond er voor het eerst een Valentijnsgala plaats. De aula was door het ADVENDO-bestuur en een grote groep vrijwilligers binnen enkele uren omgetoverd in een fraaie feestzaal.
08
FEB
Ter oriëntatie op een opleiding in de bouw zijn acht leerlingen klas vier techniek breed op werkbezoek geweest bij het SSPB Praktijkcentrum Bouw  (een regionaal opleidingsbedrijf voor de bouwsector).
01
FEB
Tijdens de Open Lessen op de vestiging in Uithuizen hebben zo’n 150 kinderen van de basisschool een dag mogen ervaren hoe het toegaat op het vmbo.
01
FEB
We kunnen weer terugkijken op een geslaagd Open Avond.
26
JAN
Op donderdagavond 11 februari 2016 start om 19.00 uur stipt een inspirerende avond in onze school in Warffum. Leerlingen uit havo 5 en vwo 6 presenteren dan de resultaten van hun profielwerkstuk (pws). Een keur van...
07
JAN
Op vrijdag 8 januari zullen aan de scholen van Het Hogeland College alle lessen weer worden gegeven volgens het normale rooster. Mogelijk is er nog voorzichtigheid geboden wegens gladheid in de ochtend. De scholen zijn...
07
JAN
Het Hogeland College organiseert Open Lessen voor de leerlingen van groep 8.
07
JAN
Op donderdag 17 december 2015 werd het jaarlijkse floorball toernooi gespeeld in de sporthal in Leens.
06
JAN
Vanwege de slechte weersomstandigheden komen de voorlichtingsavonden van vwo 3 en havo 3 te vervallen. Lees verder voor de nieuwe data.
06
JAN
Wegens de weersomstandigheden gaat de voorlichtingsavond voor ouders waarvan de zoon of dochter, de SOVA- of faalangsttraining volgen niet door. Een nieuwe datum volgt.
09
DEC
Op vrijdag 4 december was het weer zover: het jaarlijkse bezoek van Sinterklaas en zijn ondeugende puberale pieten.
03
DEC
Donderdag 26 november jl. was een bijzondere bijeenkomst in het "Europahaus" van Aurich in het hart van Ost-Friesland.
28
NOV
Op dinsdag 10 november vond op de vestiging Uithuizen de feestelijke ouderavond plaats met als thema “In gesprek met je puber”.
02
NOV
Op dinsdag 27 oktober gaven de leerlingen drama van H4 en VWO4 hun eerste presentatie in de aula van de school.
02
NOV
Op zondag 11 oktober vertrokken 39 leerlingen en drie docenten met de trein richting Berlijn.
02
NOV
Je pakt je rolkoffer in en laat je door je ouders naar het hoofdstation van Groningen brengen. Daar krijg je van je reisleiders een enveloppe met geld, een reis-schema en treintickets. Je kunt nu in Parijs komen.
29
OCT
Op de laatste schooldag van de Kinderboekenweek zijn honderd leerlingen van groep vijf, zes, zeven en acht op het Hogeland college in Wehe-den Hoorn te gast geweest.
09
OCT
Speciaal voor ouders van aanstaande brugklassers organiseren wij een bijeenkomst met voorlichting over het onderwijs op al onze vestigingen.
08
OCT
Voor de betaling van de ouderbijdrage en de bijdrage voor de ouderraad zijn door ouders/verzorgers eenmalige machtigingen afgegeven.
08
OCT
Vrijdag 2 oktober was het eerste ADVENDO-feest van dit schooljaar. Het recept was eenvoudig: veel muziek en mooie lichteffecten.
05
OCT
Op 1 oktober zijn alle dramaleerlingen van 5H en 5A de hele dag in de schouwburg in Groningen geweest voor een bijzonder project van het Noord Nederlands Toneel.
28
SEP
Vrijdagmiddag 25 september was er als eerste culturele activiteit voor leerlingen H4 en A4 in het kader van CKV, een optreden van zangeres Gea Passies en haar pianist Johanan Havinga.
21
SEP
Leerlingen van klas 2A van het Hogeland College in Uithuizen zijn afgelopen week getuige geweest van het uitzetten van “hun eigen zeehond” Eline Merle.
14
SEP
​Van woensdag 2 tot vrijdag 4 september was voor de leerlingen van havo 3 en vwo 3 het kanokamp in het Emsland.
03
SEP
HHC is halverwege het schooljaar 2009-2010 gestart met het aanbieden van Cambridge Advanced English (Engels voor gevorderden) aan bovenbouwleerlingen van havo en vwo.
02
SEP
De eindexamenleerlingen muziek waren gisteren met docenten Harold van Hees en Esther de Boer in het muziekinstrumentenmuseum in Eelde.
24
AUG
De tweede klassen zijn het schooljaar gestart met een negenkamp.
19
AUG
In de bibliotheek in Warffum is een tentoonstelling te zien met werk van derde klassen.
19
AUG
Al om 8.15 uur stonden veel nieuwe brugklassers met verwachtingsvolle gezichten en nieuwe tassen klaar om hun eerste dag op het Hogeland College te starten.
18
AUG
De zomervakantie ligt weer achter ons. Een nieuw schooljaar met nieuwe klassen, klasgenoten, docenten breekt aan. We wensen iedereen, leerlingen, ouders en personeel van Het Hogeland College een heel goed cursusjaar toe.
08
JUL
Voorlopig even geen roosters, lessen en proefwerken. Tijd voor ontspanning en enkele weken genieten van de zomer.
29
JUN
Ter afsluiting van het schooljaar hadden de leerlingen van de locatie Uithuizen een projectweek met als thema ‘Duitsland’.
26
JUN
De leerlingen die mee zijn gegaan naar Tsjechië zullen rond 00.15 uur weer aankomen bij de school in Uithuizen.
11
JUN
De eindexamenresultaten van het vmbo, locatie Uithuizen zijn bekend!
11
JUN
De eindexamenresultaten van het vmbo, locatie Wehe-den Hoorn zijn bekend!
11
JUN
De eindexamenresultaten van havo en vwo zijn bekend!
10
JUN
We kunnen terugkijken op een erg geslaagd vmbo gala.
09
JUN
Woensdagavond 10 juni om 19.30 uur worden alle nieuwe brugklassers havo-vwo voor het schooljaar 2015-2016 met hun ouders verwacht in de aula van onze school in Warffum.
09
JUN
Dinsdagavond 9 juni was er een presentatie van 24 Drama-leerlingen van klas 4.
27
MAY
De leerlingen van de 2e klas van de locatie Uithuizen hebben een tweedaags kanokamp achter de rug.
27
MAY
Leerlingen HHC Uithuizen doen mee aan de GeoWeek
03
MAY
Ook dit schooljaar heeft het Hogeland College zich weer ingeschreven voor de grootste schoolsportcompetitie van Nederland.
03
MAY
De leerlingen van klas 4 uit Uithuizen zijn voor het mondeling examen Frans afgereisd naar Wallonië.
25
MAR
Op maandag 16 maart vertrokken 100 leerlingen van Het Hogeland College Wehe- den Hoorn naar Duitsland voor de jaarlijkse ski-trip.
25
MAR
Op donderdag 19 maart is er een netwerkbijeenkomst geweest in Uithuizen.
24
MAR
Donderdag 19 maart vond de eindpresentatie van het kunstvak Muziek plaats.
24
MAR
Op vrijdag 6 maart bracht klas 3DC een bezoek aan camping Lentemaheerd in Uithuizermeeden.
03
MAR
Op de locatie Uithuizen zijn onlangs de ‘Anders-Dan-Anders-Dagen’ geweest.
19
FEB
Het Hogeland college in Warffum bruist deze week! Alle 770 havo- en vwo-leerlingen storten zich op workshops, van techniek tot muziek en van kunst en culinair tot sportief.
19
FEB
Na maanden van hard werken, was het donderdag 5 februari eindelijk zover. De leerlingen van havo5 en vwo6 hebben hun onderzoek gepresenteerd aan hun ouders, broers/zussen, vrienden/vriendinnen en de voorexamen-leerlingen.
11
FEB
Wil je het komend schooljaar leerling zijn op een van onze scholen?
11
FEB
Op woensdag 4 maart 2015, 19.30 uur is er een informatieavond 'Instroom havo "4'. Inschrijven kan tot 15 maart 2015.
10
FEB
De succeswens vooraf van Michel Mulder heeft geholpen. Vrijdag streden 5 teams van HHC mee met de ploegenachtervolging in Kardinge.
02
FEB
Ruim voor 10 uur stonden op zaterdag 17 januari de eerste geïnteresseerden al voor de deur.
02
FEB
Olympic Moves (voorheen Mission Olympic) is in de afgelopen dertien jaar uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland!
26
JAN
Vrijdag 23 januari kwam er weer een eind aan onze jaarlijkse uitwisseling in Aurich, dat voor de vijftigste keer tussen Uithuizen en Westrhauderfehn werd gehouden.
19
JAN
De afgelopen week hebben zijn er veel leerlingen (met hun ouders) van de basisschool op bezoek geweest op de vestiging in Uithuizen.
15
JAN
Zit je in groep 8 van de basisschool en ben je op zoek naar een goede en gezellige school voor het voortgezet onderwijs? Kom dan naar onze Open dagen!
15
JAN
Begin december is klas 1a uit Wehe-den Hoorn op werkbezoek geweest bij de voedselbank in Baflo.
11
JAN
Vanaf donderdag 15 januari hangt er weer een nieuwe tentoonstelling in de mediatheek.
04
JAN
Ben je op zoek naar een nieuwe school voor het volgend jaar? Tijdens de Open Dagen kun je onze scholen verkennen en kennis maken met de docenten, die je ook over hun lessen wat kunnen vertellen. En natuurlijk is er...
04
DEC
Op de locatie Uithuizen zijn de leerlingen de afgelopen maanden hard bezig geweest met het inzamelen voor Dance4life.
04
DEC
Op dinsdag 25 november was in Uithuizen de jaarvergadering van de Ouderraad.
28
NOV
Op dinsdag 9 december a.s. hebben wij onze jaarlijkse algemene ouderavond.
25
NOV
Donderdagavond 13 november was het schoolfeest onderbouw in Wehe-den Hoorn. Deze keer was er een belangrijke rol weggelegd voor leerlingen klas 3DC.
04
NOV
In de mediatheek is vanaf 4 november tot 19 januari een tentoonstelling te zien van 24 tekeningen van schooltassen.
20
OCT
20 leerlingen verzamelden zich op zaterdagochtend in de stationshal te Groningen. Een avontuur stond op het punt te beginnen.
06
OCT
Wilt u zich als ouder(s) van een kind in groep 8 van de basisschool oriënteren op het vervolgonderwijs? Kom dan langs op onze informatieavond op dinsdag 28 oktober aanstaande!
06
OCT
Op woensdagavond 1 oktober hebben de dramaleerlingen van klas 5 in twee teams om het hardst tegen elkaar gestreden tijdens een theatersportavond in het dramalokaal.
02
OCT
Begin september gingen 42 brugklassers op brugklaskamp naar Roderesch: een flinke fietstocht vanaf Wehe-den Hoorn.
29
SEP
42 Dagen lang. Elke dag een portret van één leerling. Eindelijk hebben ze een mooie plek gekregen
27
SEP
De Wmo adviesraad Winsum organiseert samen met de gemeente Winsum een informatiebijeenkomst over de jeugdzorg 2015.
24
SEP
Fantastisch, dat is het goede woord voor het brugklaskamp Uithuizen 2014.
24
SEP
Begin september zijn de brugklassen van Warffum op kamp geweest naar Ameland.
04
SEP
Dinsdag 2 september ging de Muziekklas 5 op excursie naar het Muziekinstrumentenmuseum Vosbergen, in Eelde
28
AUG
De grootste schoolsportcompetitie van Nederland, Olympic Moves, staat alweer op de agenda
18
AUG
Onder het genot van een hapje en een drankje vond op maandag 18 augustus de benoeming van de nieuwe rector plaats.
14
AUG
De leerlingen worden op dinsdag 19 augustus op school verwacht volgens onderstaand schema:
12
AUG
De leerlingen worden op maandag 18 augustus op school verwacht volgens onderstaand schema:
11
AUG
De leerlingen worden op maandag 18 augustus op school verwacht volgens onderstaand schema:
10
JUL
Voorlopig even geen roosters, lessen en proefwerken. Tijd voor ontspanning en enkele weken genieten van de zomer. Onze scholen starten weer op 19 augustus 2014 en Het Hogeland College is weer bereikbaar vanaf 11 augustus...
05
JUL
Ter gelegenheid van haar afscheid als rector van Het Hogeland College werd Lineke de Haan donderdag 3 juli 2014 flink in het zonnetje gezet.
26
JUN
Let Op! Er staat een fout in de uitnodigingsbrief voor de diploma-uitreiking Uithuizen. De juiste data zijn: dinsdag 1 juli VMBO TL woensdag 2 juli VMBO KBL EN BBL
26
JUN
Tijdens twee feestelijke bijeenkomsten zijn op woensdagavond 25 juni de havo diploma's uitgereikt en op donderdagavond 26 juni 2013 de vwo diploma's.
12
JUN
De eindexamenresultaten van havo en vwo zijn bekend. Op het vwo waren maar liefst 100% geslaagden!
11
JUN
De eindexamenresultaten van het vmbo zijn bekend. In Wehe den Hoorn waren maar liefst 100% geslaagden!
27
MAY
Op 27 mei speelde de vierdejaars leerlingen drama het stuk sneeuwwitje voor de leerlingen van groep 8.
13
MAY
Op maandag 12 mei vond de intake avond plaats van onze nieuwe vwo-plus leerlingen.
12
MAY
Om geld op te halen voor de vernieuwing van de website van MAATopmaat.nl organiseert de stichting in samenwerking een sponsorloop op 28 mei a.s.
06
MAY
De leerlingen uit de examenklassen van Het Hogeland College in Uithuizen hebben het onderdeel spreekvaardigheid voor de vreemde talen afgerond.
02
MAY
De viering van de laatste schooldag voor de leerlingen van klas 4 Uithuizen is op school begonnen met diverse activiteiten en een barbecue.
23
APR
Dit jaar doet HHC Warffum voor het eerst mee aan de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, genaamd Olympic Moves.
22
APR
Woensdag 16 april vertrok een groep van 30 personen van het HHC Warffum naar Naarden, om een uitvoering van de Mattheus Passion van J.S. Bach bij te wonen.
14
APR
Donderdag 10 april vond de eindpresentatie plaats van de 5e klas van kunstvak muziek.
31
MAR
Van 4 t/m 7 maart 2014 reisden klas 4TL met hun docenten Hans Meijer, Miriam Alwes en Jikke Hegge voor de jaarlijkse uitwisseling weer naar het Europahaus in Aurich.
24
MAR
Afgelopen donderdagavond 20 maart , was het weer zover: Wehe’s Got Talent! Een grote happening in een sfeervolle en goed gevulde kantine!
17
MAR
Wil je het komend schooljaar leerling zijn op één van onze scholen?
17
MAR
Dinsdag 11 maart gingen 109 leerlingen en 7 begeleiders uit Wehe-den Hoorn met twee bussen naar Bottrop.
22
FEB
Tijdens de ploegenachtervolging schaatsen in Kardinge was het HHC goed vertegenwoordigd.
19
FEB
De leerlingen van havo 4 en vwo 5 geven op 13 maart hun eindpresentatie van de kunstvakken voor mede-leerlingen, ouders, andere familieleden, vrienden en docenten.
18
FEB
De eindexamenleerlingen havo en vwo presenteerden afgelopen donderdagavond hun profielwerkstuk aan breed publiek. Er waren veel ouders, familie, vrienden, medeleerlingen en docenten aanwezig om de bevindingen van de...
10
FEB
Na weken repeteren zijn de leerlingen en hun muziekdocent Harold van Hees er klaar voor! Stembanden zijn getraind en gesmeerd, gitaren gestemd en drumstellen ingetrommeld. De Bruggers hebben de danspasjes onder de knie en de...
03
FEB
Maandag 27 januari was het basketbaltoernooi voor alle tweede klassen. Er werd heel fanatiek, maar sportief gespeeld. De jongens streden in de gymzaal op school onder begeleiding van een aantal bovenbouw leerlingen die wel...
27
JAN
Vlak voor de kerstvakantie hebben we in Uithuizen afscheid genomen van Geert Hageman. Jarenlang was hij verbonden aan de school als docent Natuurkunde en Scheikunde. Later werd hij daarnaast ook coördinator van de bovenbouw.
27
JAN
Op 18 januari was er in Uithuizen een Open Dag. Er kwamen veel kinderen met hun ouders op bezoek in het nieuwe gebouw. In de lokalen maakten ze kennis met de diverse vakken. Dat konden ze doen door allerlei activiteiten te...
27
JAN
Maandag 13 januari zijn alle derde klassers van Uithuizen naar Den Haag geweest. Zij hebben bij Prodemos veel informatie gekregen over politiek, dit deden ze door middel van een quiz. De leerlingen wisten al best veel van de...
14
JAN
De open avond mocht op veel belangstelling rekenen van leerlingen van groep 8 en instromers voor havo 4. Samen met hun ouders verkenden ze de school, waar in elk lokaal wel iets te beleven viel.
07
JAN
Acht leerlingen van Het Hogeland College in Warffum zijn maandag 23 december jl. op de fiets van Uithuizermeeden naar Leeuwarden gereden. Dit om het bedrag van 2166 euro, dat ze in de week ervoor ingezameld hebben bij het...
06
JAN
Maandagmorgen 6 januari was er - inmiddels traditiegetrouw - het nieuwjaarsontbijt voor alle personeelsleden, inmiddels gepensioneerde medewerkers en vrijwilligers van de bibliotheek. In een ontspannen sfeer werden...
17
DEC
In de mediatheek is tot 17 maart 2014 een tentoonstelling te zien van nagetekende foto's door 27 leerlingen uit klas 2C, 2D en 2E.
05
DEC
In verband met de verwachte storm is de Sinterklaasviering in Warffum vervroegd. Om 12.30 uur gaan de leerlingen naar huis. De pakjesvieringen in de klas zijn vrijdag 6 december het eerste en het tweede uur. In Wehe-den...
PrintPagina printen