Hier ben je:

Activiteiten

Onze school staat bekend om zijn vele activiteiten. Wij vinden die activiteiten belangrijk. Op een school moet niet alleen geleerd, maar ook geleefd worden. Er moet van alles te doen zijn en je moet af en toe wat ontspanning hebben. Ook wordt de sfeer beter als je met elkaar andere dingen doet dan lessen volgen alleen.
 
Landendagen
De landendagen worden elke twee jaar georganiseerd. Er staat dan een land centraal waar omheen allerlei creatieve activiteiten worden georganiseerd. Leuk op onze vestiging is dat de ouderraad erg betrokken is bij de organisatie en zelfs als gastdocent optreedt. De dagen  worden afgesloten met prachtige presentaties en demonstraties.
 
Talentenjacht
Ieder jaar is er een talentenjacht. Leerlingen met muzikaal talent treden dan op. Sommige leerlingen alleen, anderen in duo’s en weer anderen in een groep of band. Dan zie je hoeveel muzikaal talent er op school zit.
  
Schoolreizen
In de brugklas ga je drie dagen naar Roderesch.
In de tweede klas een uitwisseling met een school in Augustfehn in Duitsland.
In de derde klas is er een reis naar Berlijn.
Daar tussendoor zijn er nog korte trips naar musea, schouwburgen en exposities.

Gala-avond
Aan het einde van het schooljaar is er een gala-avond voor de vierdeklassers. Deze avond is een feestelijke afsluiting van de schoolperiode vlak voordat de examens beginnen. De leerlingen komen dan in galakleding op school en er worden diverse prijzen uitgereikt: de stagiaire van het jaar (Zorg en Welzijn, Dienstverlening en Commercie), de Kanjer van het Jaar (Techniek) en het Sectorwerkstuk van het jaar (TL).

Overige activiteiten
Een aantal activiteiten naast de lessen zijn: disco’s, sportdagen en sporttoernooien, projectweken. Al jaren verschijnt er op onze vestiging een paar keer per jaar een door leerlingen goed gevulde schoolkrant.


 
PrintPagina printen