2.4 Activiteiten

Geplaatst in: 02. Warffum: onderwijs

Kennismakingskamp, schoolreizen, excursies

In de vierde of vijfde schoolweek van het eerste schooljaar ga je op kamp. Je leert dan je nieuwe klasgenoten, mentor-coach, tutoren en een aantal docenten alvast beter kennen. In het tweede, derde en vierde leerjaar zijn er vakgerichte excursies. Denk aan een bezoek aan een museum of tentoonstelling, toneelvoorstellingen, een bezoek aan de Tweede Kamer of aan de Eemshaven. In havo 4 en vwo 5 maken we een buitenlandse reis naar bijvoorbeeld Venetië, Barcelona, Parijs of de Franse Alpen. Reizen en excursies kunnen soms ook een onderdeel zijn van onderbouwprojecten.

Klassenuitjes, vieringen en spontane activiteiten

Wat je tijdens een klassenuitje gaat doen bepaal je samen met je mentor-coach. Verder zijn er nog speciale feestdagen en maken we een feest van de diploma-uitreikingen. Schoolfeesten organiseren we ook elk jaar minimaal één keer. Vaak begint dat met een brugklasfeest en volgt er later in het jaar nog een groter feest. Op de website en op Instagram wordt in de nieuwsitems regelmatig verslag gedaan van de activiteiten.

Sporttoernooien

Onze sportdocenten organiseren ieder jaar een aantal sporttoernooien en-activiteiten. Een voetbaltoernooi voor alle klassen en locaties van Het Hogeland College, maar ook per jaarlaag en per school een aantal sportdagen. Hierin kan er soms ook gekozen worden welke sport je op de sportdag wilt doen.

Kunst&Co

Eens per twee jaar organiseren we Kunst&Co. In plaats van gewone lessen kun je dan workshops volgen en kiezen uit een groot en gevarieerd aanbod van dans, muziek, beeldende kunst, foto en film, koken en sport. De workshops worden verzorgd door gastdocenten en eigen docenten. We sluiten deze dagen af met een slotavond vol optredens, tentoonstellingen en demonstraties voor leerlingen, ouders en medewerkers.