3.3 Faciliteiten

Geplaatst in: 03. Warffum: praktische informatie

Modern gebouw

Op Het Hogeland College in Warffum wordt gewerkt aan modern onderwijs in een modern schoolgebouw. Alle lokalen zijn uitgerust met een active board, er is een scienceplein, een ICT-lokaal en er zijn studieruimtes waar je in stilte of samen met anderen kunt leren.

Aula

De aula is voor en na schooltijd en in de pauzes geopend. Aan het buffet zijn melk, koffie en thee verkrijgbaar en je kunt er diverse etenswaren kopen. Er is gratis schoolfruit, een watertappunt en een automaat met drinken. We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de kantine en in onze automaten gezond is. Om deze reden werken we op onze school volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. Hieronder kun je daar meer over lezen.

De Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school is een landelijk programma voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Taalontwikkeling en leesplezier krijgen hierin volop aandacht. In onze bibliotheekruimte kan je gratis boeken lezen en lenen en er zijn studieplekken te vinden. Docenten, vrijwilliger(s) en de Leesconsulent van Biblionet Groningen werken samen om je te helpen met het vinden van een boek dat bij jou past. En als dat boek niet in onze eigen collectie zit, dan heb je met je bibliotheekpasje toegang tot de hele collectie van alle bibliotheken in Groningen. 

E-lab

Samen met Biblionet realiseerde de school een E-lab. Daar kun je onder andere experimenteren met robots, 3D-printen en lasersnijden.

Pasje

Als je nieuw bij ons op school komt, krijg je een pasje waarmee je je aankopen in de kantine en eventuele kopieën kunt betalen. Op het pasje krijg je elk jaar een tegoed, dat je eventueel later zelf kunt aanvullen.

Kluisje

Wanneer je bij ons op school komt krijg je een kluisje toegewezen. Daar kun je je (waardevolle) spullen en je jas in opbergen. De eenmalige borg van € 10,- is voor de hele schooltijd.