6.4 Activiteiten

Geplaatst in: 06. Winsum: onderwijs

Introductieweek en kennismakingskamp

Tijdens de introductieweek brengen we je op de hoogte van onze manier van werken en maak je kennis met je nieuwe klasgenoten. Je krijgt uitleg over ons onderwijs en leert hoe je je werk moet plannen. Ook ga je op kennismakingskamp. Na de eerste weken nodigen we je ouders uit voor een informatieavond.

Theater

Het Hogeland College heeft een toneeltraditie. Met regelmaat worden er theaterspektakels en toneelstukken voorbereid en uitgevoerd. De ene keer houden we het klein, de andere keer pakken we groots uit. Als je iets met toneel, muziek of dans hebt kun je meedoen.

Sporttoernooien

Onze sportdocenten organiseren elk jaar een aantal sporttoernooien. Een voetbaltoernooi voor alle klassen en locaties van Het Hogeland College, een basketbaltoernooi voor de tweede klas, unihockey voor alle klassen en een volleybaltoernooi voor de bovenbouw. Ook doen we mee aan de grootste schoolsportcompetitie van Nederland: Olympic Moves.

Excursies en internationale reizen

Het Hogeland College in Winsum organiseert veel excursies en internationale reizen. In de eerste klas heb je een uitwisselingen met Belgische scholen uit Mechelen. In de tweede klas heb je een projectweek aan het einde van het schooljaar. In de derde klas ga je met een stedenreis naar Berlijn. Tussendoor organiseren de vakdocenten bovendien korte trips naar bijvoorbeeld musea, de schouwburg en de Tweede Kamer.

Overige activiteiten

Onze activiteitencommissie organiseert het hele schooljaar door activiteiten. Je kan denken aan een disco, filmavond of bijvoorbeeld het gala voor de examenklassen. Op de website wordt in de nieuwsitems regelmatig verslag gedaan van de activiteiten.