9.2 Ouderbijdragen en deelnemerskosten

Geplaatst in: 09. Schoolkosten en verzekeringen

Ouderbijdragen

Onze school biedt een gevarieerd en kwalitatief goed onderwijsaanbod. Dat brengt kosten met zich mee. De financiële vergoeding van de overheid is hiervoor niet toereikend. Daarom vragen we een vrijwillige bijdrage van je ouders. De hoogte van de ouderbijdrage wordt jaarlijks vastgesteld met instemming van de oudergeleding van de medezeggenschapsraad. Voor het schooljaar 2022-2023 bestaat de bijdrage uit:
  • Een algemene vrijwillige bijdrage van € 22,-. Hiermee worden de kosten voor vieringen, diploma-uitreikingen en enkele sport- en culturele activiteiten, excursies en projecten betaald.
  • Een vrijwillige bijdrage voor verbruiksmaterialen van € 33,-. Van dit bedrag betalen we o.a. extra materialen voor de kunstvakken, biologie, natuur- en scheikunde en andere vakken. Ook woordenboeken, atlassen en leesboeken voor gebruik tijdens de lessen worden hiermee bekostigd.
  • Een vrijwillige bijdrage voor de ouderraad van € 15,-. Hiervan worden (noodzakelijke) extra's betaald, zoals een bijdrage aan de aanschaf van extra voorzieningen of een bijdrage aan de kosten voor activiteiten om zo een aantrekkelijk aanbod voor leerlingen te realiseren. Om dit mogelijk te maken vragen ook zij een vrijwillige bijdrage van je ouders.
  • Een vrijwillige bijdrage voor de beroepsgerichte leerwegen van € 30,- (alleen vmbo). Als je de opleiding basis- of kaderberoepsgericht vmbo volgt en in het 3e of 4e leerjaar zit, vragen we een bijdrage voor extra materialen voor de praktijklessen, werkkleding en werkschoenen. 

Deelnemersbijdragen

Hieronder vind je in de verschillende bijlagen een overzicht van de verschillende activiteiten die komend schooljaar georganiseerd worden. Daarnaast zijn er ook activiteiten die de leerlingen op eigen initiatief ondernemen. Dit zijn activiteiten in het kader van LOB (bezoeken van Open Dagen), CKV (bezoek van musea en voorstellingen) en PWS (activiteiten in het kader van het onderzoek voor het profielwerkstuk). We streven ernaar de kosten voor de activiteiten zo laag mogelijk te houden. Sommige zijn gratis, voor een aantal excursies zijn er alleen vervoerskosten en bij de grotere reizen zijn er kosten voor reis, verblijf, entrees en maaltijden. Bij deelname aan een activiteit ontvangen je ouders een rekening voor een bijdrage in de kosten. 

Vrijwillig

Alle genoemde bijdragen zijn vrijwillig. Het niet betalen van deze bijdragen leidt niet tot uitsluiting. Je ouders kunnen contact opnemen met de conrector als zij gespreid willen betalen.

Schoolloket

Voor de inning van de bijdragen gebruiken we een digitaal systeem, het zogenaamde Schoolloket. Dit systeem biedt je ouders de mogelijkheid om de betalingen via iDEAL te doen en geeft een overzicht van de betalingen. Je ouders ontvangen van ons bericht met een betaalverzoek.