9.3 Tegemoetkoming schoolkosten

Geplaatst in: 09. Schoolkosten en verzekeringen

Schoolgaande kinderen kosten geld. Voor gezinnen met een laag inkomen zijn er verschillende mogelijkheden voor financiële tegemoetkoming (o.a. hulp bij huiswerk, contributie vereniging, fiets en laptop).

Stichting Leergeld Hoogeland

De Stichting Leergeld Hoogeland levert hierin maatwerk. Dat betekent dat een medewerker van Leergeld bij je ouders langskomt en samen met hen kijkt naar de mogelijkheden die er zijn. Meer hierover kun je lezen op de website van Stichting Leergeld Hoogeland.

Studiefonds

Als je ouders de (reis)kosten voor jouw opleiding niet kunnen betalen, kan het Studiefonds misschien helpen. Zij kunnen hier voor het schooljaar 2022/2023 een aanvraag indienen. Je ouders kunnen ook met het Studiefonds bellen, telefoon: 050 316 43 21. De aanvraag moet uiterlijk 31 augustus 2023 binnen zijn.

Hulp bij financiële tegemoetkoming

Je ouders kunnen zelf kijken of ze recht hebben op één van deze regelingen. Voor hulp kunnen ze via jouw mentor of studiecoach een afspraak maken met een van onze schoolmaatschappelijk werkers. Zij zijn graag bereid om samen te kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Tegemoetkoming scholieren

Voor leerlingen van achttien jaar en ouder geldt de regeling Tegemoetkoming scholieren. Je moet deze tegemoetkoming zelf drie maanden voor je achttiende verjaardag aanvragen. Download het aanvraagformulier via DUO