10.5 Klachtenregeling

Geplaatst in: 10. Regels, regelingen en veiligheid

Als een aantal mensen samenwerkt, gaat er weleens iets niet goed. Je bent het bijvoorbeeld een keer niet met elkaar eens of je voelt je tekortgedaan. Bijna altijd kun je dat wel oplossen, maar een heel enkele keer gaat dat niet. Jij en je ouders kunnen zich dan wenden tot je mentor-coach of de vertrouwenspersoon. Hij of zij probeert in eerste instantie door bemiddeling de klacht af te handelen. Soms wordt dit overgelaten aan de conrector, de rector of het bestuur. Wanneer nodig wordt de klacht voorgelegd aan de klachtencommissie van de school. De klachtencommissie adviseert het bestuur over de afhandeling van de klacht.

Klachtencommissie

Er is een klachtencommissie voor alle scholen van Stichting Het Hogeland College, die de klacht onderzoekt en de bestuurder en de rector hierover adviseert. Het bevoegd gezag is hiervoor aangesloten bij de onafhankelijke Landelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC), Postadres: Stichting Onderwijsgeschillen, Postbus 85191, 3508 AD Utrecht, T: 030 - 280 95 90 E: info@onderwijsgeschillen.nl, W: www.onderwijsgeschillen.nl

Vertrouwenspersonen

Voor leerlingen en ouders die iets vertrouwelijks willen bespreken en daarbij het gevoel hebben daarvoor niet terecht te kunnen bij de mentor-coach, docent of teamleider, zijn er op elke school twee interne vertrouwenspersonen. Uithuizen: Willem Kluin (w.kluin@hogeland.nl) en Frouwke Dijkhuis (f.dijkhuis@hogeland.nl)
Warffum: Sander kalsbeek (s.kalsbeek@hogeland.nl) en Irma de Groot (i.degroot@hogeland.nl)
Winsum: Marc van Meel (m.vanmeel@hogeland.nl) en Annelies Lok (a.lok@hogeland.nl)

Het Hogeland College heeft ook een externe vertrouwenspersoon aangesteld. Als je klachten hebt over ongewenst gedrag op school en je hebt het gevoel dat je daarvoor niet terecht kunt bij je mentor/coach, docent, interne vertrouwenspersoon of teamleider, dan kun je contact zoeken met mevrouw Muring (06-2136297 of maureen@partnersinvertrouwen.com). Als je haar wilt spreken, kun je haar bellen/appen op haar nummer of haar een mail sturen. Zij neemt dan direct contact op om een afspraak te maken.