Laptops


Digitalisering speelt een belangrijke rol in het onderwijs. Op school zijn computers en laptops aanwezig om in de les te gebruiken. Daarbij zijn we in een aantal leerjaren gestart met blended learning. Naast de boeken nemen de leerlingen een eigen laptop mee. Voor het schooljaar 2023-2024 betreft dit leerjaar 1, 2 en 3 van de locatie Uithuizen, leerjaar 1 t/m 4 van de locatie Warffum en alle leerjaren van de locatie Winsum.

De aanschaf van een laptop is vrijwillig. De laptop kan aangeschaft of gehuurd worden bij The Rent Company. Als ouder heeft u hierover een brief en bestelflyer ontvangen. Het Hogeland College draagt eenmalig € 100,- bij aan de aanschaf of huur van de laptop in combinatie met het Easy4U zekerheidspakket. De laptop wordt geleverd met de voor het onderwijs noodzakelijke basisinstallatie.

U kunt er ook voor kiezen om een eigen gekochte laptop te gebruiken. Deze moet wel voldoen aan de specificaties die zijn opgesteld door de school om goed voor het onderwijs ingezet te kunnen worden. U hoeft het Office 365 pakket niet zelf aan te schaffen, elke leerling krijgt een Office 365 account van school.

Minimale specificaties:
Besturingssysteem Windows 10
Processor         Intel Pentium N5030 Quad Core of gelijkwaardige processor
Harde schijf         128 Gb (bij voorkeur SSD-schijf)
Accuduur (minimaal) 6 uur
Beeldscherm 11 tot 13 inch
Intern geheugen         4Gb

Leerlingen die geen laptop hebben, kunnen gedurende de schooldag een laptop van de school gebruiken. Deze laptop kan niet mee naar huis genomen worden.

Contactgegevens