Volgend jaar naar de brugklas?
Open avond
18 januari 2022

We zien jou in Winsum

Je leest het goed: we zien je graag in Winsum. Natuurlijk vinden we het leuk als je voor onze school kiest. Maar we bedoelen hier dat we een school willen zijn, waar jij je gezien voelt. En niet alleen jij, ook alle andere leerlingen. Dat betekent dat onze docenten goed letten op wat jij nodig hebt om te kunnen leren. Ze laten je merken dat ze zien wat jij kunt. En ze laten je zien waarom je trots op jezelf kunt zijn!

Daarnaast willen we je veel van de wereld om je heen laten zien. Dat doen we met leuke excursies, uitdagende opdrachten in en buiten de school, stages bij bedrijven en uitwisselingen met een school in het buitenland. Door al deze ervaringen leer jij je eigen mogelijkheden te zien. Dat is belangrijk voor nu en later. Want je leert bij ons op school niet alleen voor een mooi diploma, je leert ook vaardigheden als kiezen, plannen, reflecteren en samenwerken.

Zo start je klas elke schooldag samen met je mentor of een docent. Jullie bespreken dan de leerdoelen en je maakt een planning voor de dag of week. Ook kun je dan hulp vragen als je wilt of nog even werken aan een opdracht.

Daarna werk je in leerblokken aan verschillende vakken. Je krijgt dan instructie van je leraar en je kunt in je eigen tempo aan het werk gaan. Eén of twee dagdelen per week werk je samen met een aantal klasgenoten aan praktijkopdrachten. Dat gebeurt vaak buiten de school. 
We willen dat jij alle mogelijkheden krijgt om je goed te ontwikkelen. Dat betekent dat je les op het niveau krijgt dat bij jou past. En als je het kunt en zelf ook wilt, kunnen we je ook wat extra uitdaging bieden. Zo kun je bijvoorbeeld een vak ook op een hoger niveau volgen.

 

Contactgegevens