Vmbo en tl-havo Winsum
Ben je nieuwsgierig naar onze vacatures voor het schooljaar 24-25? Dat begrijpen we maar al te goed. We nodigen je graag uit voor onze vacature-inloop op dinsdag 23 april van 15.00 tot 17.00 uur. Een mooie kans om een eerste indruk te krijgen van onze school. Wil je meer weten?

Zien, leren en kiezen in Winsum

 

Zien

Op onze school zien we jou en alle andere leerlingen. De docenten maken je iedere les duidelijk wie je bent en wat je kunt. Je zult hier dan ook ontdekken dat je best trots op jezelf mag zijn en dat je veel kwaliteiten bezit. Daarnaast laten we je ook zien hoe de wereld om je heen eruit ziet. Je leert niet alleen in de klas, maar ook daarbuiten.   

Leren

Vanzelfsprekend is het de bedoeling dat je met een mooi diploma van school gaat. Tijdens je tijd op onze school leer je echter nog veel meer. Denk maar eens aan: kiezen, plannen, reflecteren en samenwerken. Iedere schooldag start je samen met je coach. Jullie maken dan een planning voor de dag en je bespreekt aan welke leerdoelen je gaat werken. 

Kiezen

Op Het Hogeland College valt veel te kiezen. We bieden namelijk vier niveaus aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (basis)
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (kader)
  • Theoretische leerweg (tl)
  • Theoretische leerweg – havo (tl- havo)

Bij ons is het mogelijk om niet alle vakken op hetzelfde niveau te volgen. Stel: je volgt alle vakken van de basisberoepsgerichte leerweg, maar je bent heel goed in Nederlands. Dan kun je ervoor kiezen om dit vak op het niveau van de kaderberoepsgerichte leerweg te volgen. Je krijgt dan naast je (basis) diploma een certificaat voor het vak Nederlands, omdat je dit op een hoger niveau hebt gevolgd.

Er zijn geen items beschikbaar.
Ruimte voor iedere leerling
De school is van ons samen. Het Hogeland College leeft en bruist en gonst van de verschillende verhalen en geluiden. Wij geven graag het woord aan onze leerlingen en docenten.
Lotte
Ik wil niet alleen maar de hele dag op een stoel zitten. Tijdens LO kan ik lekker bewegen.
Koen
Ik voel me hier thuis. Als je iets nodig hebt, hoef je het maar te vragen, er loopt altijd wel iemand rond die je wil helpen.
Joas
De proefjes in NAS maken die les spannend, daar houd ik wel van. Ik heb hier een goede tijd met mijn vrienden.
Britt
Ik kan met iedereen goed opschieten. Ik wil hier groeien en uiteindelijk politieagent worden.
Jan
Het is hier rustig, de mensen zijn vriendelijk, precies wat ik zocht. Mijn favoriete vak is zonder twijfel NAS!

Contactgegevens