Vmbo en tl-havo Winsum
Hogeland Experience
Meld je aan voor de Hogeland Experience!

Zien, leren en kiezen in Winsum

 

Zien

Op onze school zien we jou en alle andere leerlingen. De docenten maken je iedere les duidelijk wie je bent en wat je kunt. Je zult hier dan ook ontdekken dat je best trots op jezelf mag zijn en dat je veel kwaliteiten bezit. Daarnaast laten we je ook zien hoe de wereld om je heen eruit ziet. Je leert niet alleen in de klas, maar ook daarbuiten.   

Leren

Vanzelfsprekend is het de bedoeling dat je met een mooi diploma van school gaat. Tijdens je tijd op onze school leer je echter nog veel meer. Denk maar eens aan: kiezen, plannen, reflecteren en samenwerken. Iedere schooldag start je samen met je coach. Jullie maken dan een planning voor de dag en je bespreekt aan welke leerdoelen je gaat werken. 

Kiezen

Op Het Hogeland College valt veel te kiezen. We bieden namelijk vier niveaus aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (basis)
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (kader)
  • Theoretische leerweg (tl)
  • Theoretische leerweg – havo (tl- havo)

Bij ons is het mogelijk om niet alle vakken op hetzelfde niveau te volgen. Stel: je volgt alle vakken van de basisberoepsgerichte leerweg, maar je bent heel goed in Nederlands. Dan kun je ervoor kiezen om dit vak op het niveau van de kaderberoepsgerichte leerweg te volgen. Je krijgt dan naast je (basis) diploma een certificaat voor het vak Nederlands, omdat je dit op een hoger niveau hebt gevolgd.

Er zijn geen items beschikbaar.
Ruimte voor iedere leerling
De school is van ons samen. Het Hogeland College leeft en bruist en gonst van de verschillende verhalen en geluiden. Wij geven graag het woord aan onze leerlingen en docenten.
Roan
Als je in de les goed oplet, dan krijg je het huiswerk op school al af.
Britt
Ik had meteen al een leuk vriendengroepje, van jongen en meiden gemixt. We zitten bij elkaar, halen wat lekkers bij de supermarkt of gaan bij iemand thuis chillen. Gewoon gezellig.
Jamie
Ik ben een beetje een verzorgtype. Later wil ik in het ziekenhuis werken.
Sarah
Ik wil misschien rechten doen, dat heeft mijn opa ook gedaan. We vinden het leuk om het daar samen over te hebben.
Sem
Er hangt een goede sfeer op deze school. De docenten zijn allemaal hartstikke leuk.

Contactgegevens