Ruimte om te ontdekken
Open avond
20 januari 2022

De brugklas


Hoe ziet een schooldag eruit?

Op Het Hogeland College zit je de eerste twee jaren in een brugklas. Een schooldag begint bij ons om 08.15 uur en eindigt wisselend om 13.30 uur, 14.15 uur of 15.00 uur. Onze lessen duren 45 minuten en je hebt twee pauzes op de dag, waarin je wat kunt eten en drinken en bijpraten met je vrienden in de aula. 

Vakken

In de brugklas krijg je een breed aanbod aan vakken, zodat er ruimte is om te onderzoeken welke vakken bij jou passen. Zo kun je in de derde klas een goede keuze maken voor de vakken die je in de laatste jaren gaat volgen. Onder deze klik vind je de lessentabel voor de brugklas.

Huiswerk

Misschien heb je nu al wel eens huiswerk en ben je eraan gewend. Bij ons krijg je per vak een studiewijzer met leerdoelen. Het huiswerk krijg je per week in de vorm leerdoelen en opdrachten. Zo weet je elke week wat je moet kunnen en kennen. Natuurlijk helpen wij je hierbij als je het moeilijk vindt om te plannen.

Eigen laptop

Je werkt bij ons op school met een eigen laptop. Die kun je aanschaffen via school. Meer informatie vind je hier.

Mentor en tutor

Elke klas heeft een eigen mentor-coach. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders. Bij je mentor-coach kun je terecht voor vragen en dingen waar je tegenaan loopt. Dat kan gaan over schoolresultaten, de manier waarop je het beste kunt leren, keuzemomenten, maar bijvoorbeeld ook over de omgang met elkaar. Daarnaast zorgt de mentor-coach voor praktische zaken als het doorgeven van roosterwijzigingen en berichten.
Ook hebben alle eerste klassen enkele tutoren. Dat zijn leerlingen uit de bovenbouw, die de mentor-coach helpen om bijvoorbeeld activiteiten voor de klas te organiseren. Maar ze zijn er ook voor jou. Misschien is het makkelijker om iets te vragen aan de tutor, omdat die zelf ook leerling is. 

Kluisje
Wanneer je bij ons op school komt, krijg je een kluisje toegewezen. Daar kun je je (waardevolle) spullen en je jas in opbergen. Ook kun je hier je boeken bewaren, dan wordt jouw tas niet zo zwaar! De boeken kun je dan in de pauze omwisselen. 

Pasje
Ook krijg je een pasje als je bij ons op school komt. Hiermee kun je aankopen doen in de kantine en eventuele kopieën maken. Op het pasje krijg je elk jaar een tegoed dat je zelf kunt aanvullen. 

Magister

Magister is de digitale leeromgeving van de school. Wanneer je bij ons op school komt, krijg je je eigen inlogcode. Je vindt er je lesrooster, je huiswerk en je kunt er je cijfers inzien. Ook staat er  informatie op over de school, zoals lessentabellen, overgangsnormen en algemene regels.

Contactgegevens