Keuzes in onderbouw en bovenbouw

Onderbouw

In de onderbouw krijg je les in verschillende vakken, zowel binnen als buiten het lokaal. Je maakt ook kennis met diverse beroepen en zo word je goed voorbereid op je profielkeuze aan het einde van klas twee. Met het profiel bedoelen we de richting waarin je je verder gaat ontwikkelen. Natuurlijk is het fijn om een profiel te kiezen dat echt bij jou past. Jouw coach zal je dan ook zeker helpen met het maken van deze keuze. 

Bovenbouw basis- en kader

In klas drie en vier van de beroepsgerichte leerwegen krijg je veel praktijklessen. Op deze manier ga je in een vrijwel levensechte werkomgeving al veel handelingen oefenen die je later in je werk nodig hebt. In deze klassen ben je ook actief buiten school, bijvoorbeeld voor stage of een opdracht voor een klant.   
De beroepsgerichte leerwegen basis en kader kunnen kiezen uit de volgende profielen:
Dienstverlening en Producten (D&P)
Zorg en Welzijn (Z&W)

Bovenbouw theoretische leerweg

De theoretische leerweg (tl) en tl- havo kunnen kiezen uit de volgende profielen:
Techniek
Zorg en Welzijn
Economie
Landbouw
In klas drie en vier krijg je uitsluitend theoretische lessen. Uiteindelijk doe je in minimaal zes vakken examen die in je profiel passen. Het is belangrijk dat je vakken kiest die jou het meest interesseren en waar je goed in bent. Met het diploma theoretische leerweg kun je door naar het MBO niveau drie en vier en het diploma geeft ook toegang tot de havo. 
Met tl- havo kun je ook tussentijds doorstromen naar de havo.

Contactgegevens