Een voorproefje...

Warffum - Op woensdag 15 november verzamelden veel leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen uit de regio zich in de aula van onze school voor de Hogeland Experience. Volgend jaar naar de brugklas betekent nu alvast sfeer proeven en ontdekken hoe de lessen kunnen zijn.

De leerlingen hadden zich vooraf opgegeven voor drie workshops. Daarbij was er de keuze uit verschillende vakken. Zo konden ze bijvoorbeeld lekker actief bezig zijn in de gymzaal met het spelen van een potje basketbal of creatief aan de slag bij het vak Kunst. Bij het vak Latijn was er de uitdaging om de moord op Julius Caesar op te lossen en op het techniekplein konden ze een eigen solar-autootje bouwen.

Tijdens de pauze vertelden onze eigen leerlingen uit hogere klassen over hun eigen ervaringen op school en gaven zij wat praktische informatie. Altijd handig om te weten! 

Voor de aanwezige ouders was er de mogelijkheid om een rondleiding door te school te krijgen. Ook dit werd gedaan door onze eigen leerlingen, die met plezier alle vragen wilden beantwoorden. 

Aan het einde van de middag verzamelden alle leerlingen van groep 7 en 8 zich weer in de aula om nog even terug te kijken op wat ze hadden geleerd. Wat wisten ze nog? Wel of geen boeken meenemen naar de les? Wel of geen schoolbel? De vragen werden beantwoord door het omhoog houden van kleurkaartjes en dat zorgde voor veel plezier.

Wij kijken terug op een succesvolle en gezellige dag. Heb jij deze dag nou gemist, of wil je graag nog een keer komen kijken op Het Hogeland College? Kom dan op dinsdag 16 januari langs op de Open Avond. 

Media
  • d9e6e661-7960-4a1f-9398-d21966b13ba0
  • 205e2ec5-bffb-4470-87c0-dc50b4462bb7

Contactgegevens