Vwo4 Pitch Battle Jong Ondernemen

Warffum - Voor het vak bedrijfseconomie bedenken leerlingen uit vwo4 een vernieuwend product. Hierbij schrijven zij een ondernemingsplan en om het product aan te prijzen en mogelijke investeerders te overtuigen presenteren zij hun product in een korte pitch.

Op maandag 22 januari 2024 vertrokken we met de bedrijfseconomen van vwo 4 naar de Pitch Battle van Jong Ondernemen in de Euroborg om de bedachte product ideeën te pitchen. Hierbij waren de leerlingen helemaal op zichzelf aangewezen; er mochten geen PowerPoints of spiekbriefjes worden gebruikt. De leerlingen namen het op tegen vijf andere scholen, die ook een aantal beginnende ondernemers hadden afgevaardigd.

Voor de Junior Company hadden zich zo’n 30 teams aangemeld, waarvan vier teams vertegenwoordigd werden door onze leerlingen; FlowerPower, Aqua4All, De Pluutjes Company en Kaartje voor Kado. Nadat deze teams eerst in kleinere groepen van tien teams hun pitch mochten laten horen, werden er uit elke groep twee finalisten gekozen. Alle groepjes hebben hun product heel overtuigend gepresenteerd. De Pluutjes Company van Danique, Lieke, Leanne en Marjolein was zelfs zo overtuigend, dat zij gekozen werd tot een van de zes finalisten. Dit betekende nog een keer pitchen, maar nu voor iedereen! Een supergrote zaal met veel publiek, dus dat was even spannend. Maar ook hier werd de paraplu die je op je fiets kan bevestigen heel overtuigend en vol enthousiasme gepromoot. Zo enthousiast en goed zelfs, dat de dames er met de eerste prijs vandoor gingen; maar liefst 150 euro! We kijken terug op een geslaagde middag.
Media
  • Pitch battle 1
  • Pitch battle 2

Contactgegevens